Paradise Cocktail

Posted by Hemang Rami On May - 6 - 2009

For more information about this template click here

Paradise Cocktail

Lemon Squash

Posted by Hemnag On May - 6 - 2009

For more infrmation about this template click here

Lemon Squash Joomla Template

Green Cookie Monster

Posted by Hemnag On May - 6 - 2009

For more infrmation about this template click here

Green Cookie Monster

Black Pearl

Posted by Hemnag On May - 6 - 2009

For more infrmation about this template click here

Black Pearl

Joomla 1.0

Posted by Hemnag On May - 14 - 2009

For more infrmation about this Component click here

Joomla 1.0

Joomla 1.5

Posted by Hemnag On May - 14 - 2009

For more infrmation about this Component click here

Joomla 1.5

Veel webontwikkelaars doen erg hun best om de mooiste en de beste website te ontwikkelen. De website is goed geoptimaliseerd voor google en bevat veel goede content. Maar wat nu? Je wilt wel graag wat meer informatie over de bezoekers op jouw website. Waar komen ze vandaan en wat doen ze precies. Hier zijn webstatistieken voor bedoeld.

Bij Installeer iDEAL in Joomla Virtuemart.nl zit bij elk hostingpakket het statistieken programma Webalizer. Qua informatie is het erg compleet. Het verzamelt informatie van je website en laat daarbij duidelijke overzichten per maand zien. Daarnaast raad ik ook Google Analytics aan. Dit is een gratis statistieken programma van Google. Het is erg uitgebreid en je kunt er veel extra informatie mee inwinnen. Dit is te integreren in jouw Joomla Webshop door gebruik te maken van de volgende uitbreiding: Google Analytics Module voor Joomla 1.5.

Wat houden al die getallen precies in? Wat is het verschil tussen een unieke bezoeker en het aantal bezoeken? Ook al wordt jouw Joomla Virtuemart iDEAL Webshop ergens anders gehost, de termen die terug komen zijn doorgaans hetzelfde. Na het lezen van dit artikel zal het je duidelijk zijn.

Unieke Bezoekers / Sites

Dit getal is een indicatie van hoeveel unieke bezoekers jouw Joomla Webshop heeft gehad de afgelopen dag/maand. Wanneer iemand voor de 2e keer terug komt op jouw Joomla Webshop dan wordt het nog steeds gezien als 1 unieke bezoeker. Doorgaans is dit dus een redelijk laag getal.

Aantal Bezoeken / Visits

Natuurlijk is het ook leuk om te weten als mensen vaker terugkomen. Daarvoor is het getal bij aantal bezoeken. Door dit getal te vergelijken met het aantal unieke bezoekers kun je een globaal beeld krijgen hoevaak jouw Joomla Webshop bezocht is. Als je bijvoorbeeld 100 unieke bezoekers hebt en 400 bezoeken, dan kun je ongeveer zeggen dat elke bezoeker jouw website ongeveer 4 keer heeft bezocht.

Pagina's / Pages

Nu weet je hoeveel bezoekers er waren en hoe vaak ze zijn terug gekomen. Je wilt natuurlijk ook weten of ze nog op je website hebben rond gekeken of dat ze direct weer weg zijn gegaan. Hier geeft het getal bij pagina's een goede indruk. Dit is precies wat het zegt, hoeveel pagina's door alle bezoekers bekeken zijn.

Hits

Een webpagina bestaat uit verschillende onderdelen. Een onderdeel met code (php/html), alle aanwezige plaatjes en eventueel nog videofilmpjes. Elk onderdeel moet apart geladen worden. Het laden van 1 onderdeel genereert 1 hit. Als er dus 2 plaatjes en een videofilmpje op een pagina staan, worden er 4 hits gegenereert. Voor de plaatjes 2 hits, 1 hit voor het videofilmpje en een hit voor het gedeelte met code (php/html).

Bytes / KBytes

Een ander belangrijk onderdeel in een statistieken programma is het aantal bytes wat een site per maand gebruikt heeft. Ieder onderdeel op jouw Joomla Webshop, dus ieder plaatje, ieder document en ieder filmpje, is een bestand met een bepaalde grootte. Als een bezoeker jouw website bezoekt worden al deze onderdelen gedownload van het internet naar de computer van de gebruiker. Dit kost bandbreedte (een factor waar je met jouw hostingpakket rekening mee moet houden). De bytes statistiek houdt dus bij hoeveel bandbreedte er verbruikt wordt. Meestal kost een normale website niet zoveel bandbreedte. Een aardige Joomla Webshop daarentegen gebruikt behoorlijk wat bandbreedte. Het is raadzaam om hier met het uitzoeken van jouw hostingpakket rekening mee te houden. Uiteraard kun je altijd upgraden.

Tot slot

Al deze getallen van het statistiekenprogramma zijn niet 100% nauwkeurig. Google Analytics scoort over het algemeen erg goed. Maar nog blijft het gissen. Internet blijft een complex geheel, dus het blijft een schatting van wat er gebeurd is. Wees wijs in het gebruiken van je statistieken. Probeer er bepaalde lijnen en trends uit te halen. Dit helpt je om jouw Joomla Virtuemart iDEAL Webshop nog succesvoller te maken!


Tags (Joomla, Joomla Free Templates, Joomla Templates, Professional Joomla templates, Summer Joomla Templates)

0 Response to "Webstatistieken - Joomla Webshop Ideal Betalingsmethode - Joomla Webwinkel Ideal"

Post a Comment

    .

    Joomla iDEAL

    Joomla iDEAL 1.5, Virtuemart, Joomla iDEAL implementation

    Recent Posts

    Recent Comments